Programma

Zondag 2 juni - Open Bedrijven Dag

In alle kernen van onze gemeente zullen de deuren  van de bedrijven worden opengezet. Bedrijven krijgen de kans om zich te presenteren aan een breed publiek.

Donderdag 6 Juni - Roefeldag

Een dag waar alle kinderen van groep 8 een bezoek brengen aan onze bedrijven en zo een uniek kijkje achter de schermen krijgen.

Vrijdag 7 Juni - Middag voor Jong Volwassenen

In de sfeer van een festival worden jongeren uitgenodigd om nader kennis te maken met de dromen, uitdagingen en ambities van ondernemers. Met diverse sessies zullen jongeren geprikkeld en uitgedaagd worden. De middag begint om 12:00u en eindigt om 16:30u.

Zaterdag 8 Juni - Dutch Technology Festival

Bij GEA in Bakel kunnen regionale bedrijven gericht op techniek hun expertise laten zien. In voorgaande edities is gebleken dat deze dag vol technologisch hoogstandjes en innovatie echt uniek is.

Jaarlijks staat de eerste donderdag van juni in het teken van de Roefeldag Gemert-Bakel. De editie van 2024 op donderdag 6 juni is op voorhand al extra speciaal te noemen. Dit omdat deze dag voor alle groep 8 leerlingen van de verschillende bassischolen onderdeel uitmaakt van dé week van ondernemend Gemert-Bakel!

Roefelen is een Vlaams woord en betekent ontdekken en snuffelen. Zo kunnen kinderen een kijkje nemen achter de schermen bij bedrijven, winkels, instellingen en organisaties en waar mogelijk actief meehelpen. Veelal een eerste kennismaking met een aantal verschillende beroepen. Jaarlijks stellen ruim 100 ondernemers uit de gemeente hiervoor hun deuren belangeloos open. Voor de kinderen is dit niet alleen leuk en leerzaam maar ook ontzettend spannend!

Met de editie van 2024 blijft de organisatie in handen van Stichting Roefeldag Gemert-Bakel. Het Roefelcomité gaat er samen met de vele ouders,  vrijwilligers én deelnemende ondernemers weer een onvergetelijke dag van te maken.

Check voor meer informatie www.roefeldaggemert-bakel.nl