Op weg naar de Open Bedrijven Dag Gemert-Bakel

Ondernemersvereniging Elsendorp: ‘We zijn een ondernemend dorp’

GEMERT-BAKEL – Gemert-Bakel kent tal van bijzondere bedrijven en ondernemers. Op 2 juni kan iedereen kennis maken met alle activiteiten die zij in onze gemeente ontplooien. In aanloop naar de Open Bedrijven Dag Gemert-Bakel licht het Gemerts Nieuwsblad alvast een tip van de sluier op. Vandaag Ondernemersvereniging Elsendorp.

Door Siel Peijs

“Het wordt hoe dan ook een prachtige dag”, vertelt secretaris Thijs van Lankveld van Ondernemersvereniging Elsendorp enthousiast. Hoewel het pas net april is, en de Open Bedrijven Dag Gemert-Bakel op 2 juni gepland staat, hebben de Elsendorpse ondernemers het programma alvast met potlood uitgetekend. “We kiezen voor één centrale locatie tegen de dorpsrand aan”, vervolgt Van Lankveld. “Op het terrein van MKG koeriers aan de Heikop. Daar is zowel binnen als buiten voldoende ruimte. Kleinere ondernemers kunnen een stand bemannen. Grotere bedrijven hebben plek om bijvoorbeeld hun machines te laten zien.”
Het terrein wordt uiteraard feestelijk aangekleed. En ook aan de jongste bezoekers is gedacht, belooft Van Lankveld, zelf eigenaar van een kwekerij.
De Elsendorpse ondernemers hebben ervaring in het organiseren van een bedrijvendag. Tien jaar geleden, bij het vijfentwintigjarig bestaan van de ondernemersvereniging in het pioniersdorp, presenteerden ze zich tijdens een gezamenlijke dag bij Haegens horizontaal en verticaal transport. Die dag trok ruim duizend belangstellenden.
“Dat succes hopen we te herhalen”, zegt Van Lankveld. De belangstelling vanuit lokale ondernemers om aan de komende bedrijvendag mee te doen is alvast groot, merkt de secretaris. Het is een direct gevolg van een frisse wind die bij Ondernemersvereniging Elsendorp waait. Afgelopen jaar trad een aantal nieuwe, jonge bestuursleden aan bij de ondernemersvereniging, die werd opgericht in 1989. Van Lankveld: “We hebben daarna alle bedrijven die Elsendorp rijk is aangeschreven. Ook zzp’ers en agrariërs, ondernemers die zich voorheen nauwelijks bij ons aansloten.”
Die actie had direct effect. Ondernemersvereniging Elsendorp groeide in amper een half jaar tijd van ongeveer veertig naar zestig leden.
Veel van die leden willen zich dolgraag presenteren op 2 juni, tijdens de lokale, eigen invulling van Open Bedrijven Dag Gemert-Bakel. Van Lankveld: “Het is voor iedereen de moeite waard om in Elsendorp te komen kijken. We zijn misschien een klein dorp. Maar wel een heel ondernemend dorp. Met allerlei mooie en verrassende bedrijven.”

Bijschrift:
In 2014 organiseerde Ondernemersvereniging Elsendorp een Open Bedrijven Dag om het vijfentwintigjarige bestaan te vieren.

Ook leuk om te lezen!