Ondernemersvereniging Milheeze: ‘Iedereen welkom op de afterparty’

Op weg naar de Open Bedrijven Dag Gemert-Bakel
Ondernemersvereniging Milheeze: ‘Iedereen welkom op de afterparty’

GEMERT-BAKEL – Gemert-Bakel kent tal van bijzondere bedrijven en ondernemers. Op 2 juni kan iedereen kennis maken met alle activiteiten die zij in onze gemeente ontplooien. In aanloop naar de Open Bedrijven Dag Gemert-Bakel licht het Gemerts Nieuwsblad alvast een tip van de sluier op. Vandaag Ondernemersvereniging Milheeze.

Door Siel Peijs

“Wij doen het helemaal anders”, vertelt Willem Kuunders van Ondernemersvereniging Milheeze (OVM) enthousiast. “Wij maken er Mega Manifestatie Millus van.”

Daar is weinig aan gelogen. Het terrein op en rond Van Kessel aan de Milheesestraat wordt op 2 juni omgetoverd tot een spectaculaire evenementenlocatie. “Waar voor jong en oud van alles te beleven is”, belooft Kuunders. “Tot ’s avonds aan toe.”

De ondernemers pakken daarbij flink uit. Zo wordt een heuse kartbaan ingevlogen, zijn er racesimulatoren en kan er achteruit worden gereden op een autoparcours. De allerjongste bezoekers kunnen hun energie kwijt op allerlei springkussens.

OVM heeft voor die dag de handen ineen geslagen met verenigingen en agrarische ondernemers. Al die partijen krijgen volop ruimte zich te tonen. “Maar we gaan geen standjes bemannen”, vervolgt Kuunders beslist. “Er moet wat te beleven zijn.”

En dus is er een enorme buitenruimte gereserveerd voor iedereen die actief is in de agrarische sector. Er staan tractoren opgesteld en ander groot materiaal, die bezoekers deels ook zelf mogen besturen. Ook is er een proeverij van streekproducten, speciaal bereid door koks uit Milheeze.

In de evenementenhal kunnen andere bedrijven zich laten zien, ingedeeld naar discipline. “Zoals de beautyhoek”, geeft Kuunders een voorbeeld. “Waar de Dorpsbarbier knipt of je je nagels kunt laten doen.” ‘Interactie’ is hierbij het toverwoord. Zoals in de bouwhoek en de metaalhoek: “Daar hebben we Duck Hunt, schieten met kunststof bekers.”

Mega Manifestatie Millus trekt het programma nadrukkelijk door tot de avond. Vanaf 17.00 uur zijn er optredens van de populaire volkszanger Donny Ponsen, feestband Proost en bekende dj’s. Kuunders met een knipoog: “We hopen dat mensen overdag komen om de bedrijven te bezoeken. En vervolgens pas om tien uur ’s avonds naar huis gaan. En iedereen die de bedrijvendag in andere dorpen bezoekt, mag bij ons op de afterparty komen.”

Meer informatie via de speciale Facebook-pagina: klik hier

Ook leuk om te lezen!