Kom Bakel van boven bekijken. Als je durft

Op weg naar de Open Bedrijven Dag Gemert-Bakel
Ondernemersvereniging Bakel: ‘Kom Bakel van boven bekijken. Als je durft’

GEMERT-BAKEL – Gemert-Bakel kent tal van bijzondere bedrijven en ondernemers. Op 2 juni kan iedereen kennis maken met alle activiteiten die zij in onze gemeente ontplooien. In aanloop naar de Open Bedrijven Dag Gemert-Bakel licht het Gemerts Nieuwsblad alvast een tip van de sluier op. Vandaag Ondernemersvereniging Bakel (OVB).

Door Siel Peijs

“We gaan allemaal flink uitpakken. Er is hier op 2 juni van alles te beleven”, vertelt Dorus de Groot enthousiast. Tijdens Open Bedrijven Dag Gemert-Bakel is bedrijventerrein De Bolle Akker één van de twee hubs waar Bakelse bedrijven zich presenteren. “Bijna alle bedrijven die op De Bolle Akker zitten doen mee”, vervolgt De Groot, zelf eigenaar van Elgran Logistic Training. “We zijn allemaal open op onze eigen locatie en iedereen is welkom om in de keuken te komen kijken naar wat wij allemaal doen.”

Op De Bolle Akker kunnen bezoekers terecht bij Linders Kampeerauto’s, Auto Mertens, Van Dijk Rioolservice, Hightide en Elgran, somt De Groot op. “Wat we precies gaan doen is nog niet helemaal duidelijk. Maar het wordt zeker de moeite waard. We gaan er alles doen om het zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Zo laat Hightide een aantal machines zien en zorgen wij voor een Dakar-truck.”

Ook komt er een springkussen waar de kleinste bezoekers zich kunnen vermaken. Daarnaast zal Patisserie Boergondisch de bezoekers verwennen met speciaal gebakken lekkers, belooft De Groot “En we gaan een hoogwerker neerzetten. Zodat je Bakel eens van boven kunt bekijken. Als je tenminste durft.”

Even verderop, aan De Oldert, is een tweede hub waar bedrijven zicht presenteren. Daar zetten Van Ansem Metaal, de Haarloods en Van Ansem Derks Fourage de deuren voor het publiek.

“En dan zijn er op 2 juni nog van allerhande activiteiten in het centrum van Bakel”, vertelt De Groot. “Carnavalsvereniging De Pierewaaiers houdt op die dag de jaarmarkt met braderie. Ook daar zullen verschillende bedrijven zich laten zien. Zoals wijzelf met onze pasfoto-service en rijbewijskeuringen voor vijfenzeventigplussers.”

Bakel is op 2 juni, kortom, een broedplaats van bedrijvigheid en vermaak, zegt De Groot. “En dan som ik nog maar alleen de dingen op die nu bekend zijn. Want ik verwacht dat er nog wel het één en ander bijkomt. De mooiste ideeën ontstaan meestal pas op het laatste moment.”

Ook leuk om te lezen!